uitvoering entree botanische tuin

De uitvoering van de nieuwe entree van de botanische tuin Kerkrade vordert. Aan de buitenzijde zijn de werkzaamheden vrijwel voltooid. Aan de binnenzijde worden de laatste punten opgepakt. Op onderstaande foto's de nieuwe situatie en oude entree. In de oude situatie liepen bezoekers vanuit het trottoir via het terras direct de tuin in.


Uitgangspunt voor de nieuwe entree is dat bezoekers via een groene 'voortuin' die de sfeer van de botanische tuin uitstraalt eerst binnenkomen in het historische witte theehuis. Daar koop je een kaartje en krijg je via enkele vitrine kasten informatie over de historie van de bijzondere tuin. Vanuit het theehuis kan de bezoeker de route door het meesterwerk van landschapsarchitect John Bergmans starten.


De uitbreidingen uit de jaren 90 zijn aan de buitenzijde neutraal grijs geschilderd waardoor het theehuis weer de aandacht krijgt die het verdiend.

De paden van de nieuwe entree zijn net als in de rest van de tuin uitgevoerd in rode gebakken waaltjes. Ontwerp kwam tot stand in samenwerking met Hanneke Schreiber en Gemeente Kerkrade.


#botatuin #botanischetuinkerkrade #kerkrade #johnbergmans

nieuwe situatie

oude entree en hoeksituatie


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven