top of page

studioivorosbeek is de website van architect, musicus en docent Ivo Rosbeek

Ivo Rosbeek groeide op in een artistieke familie met een drukkerij waar veel kunst- en architectuurboeken werden gemaakt. Hij studeerde Architectural Design and Engineering aan de Technische Universiteit van Eindhoven. Hij werkte bij prof. ir. Wim van den Bergh mee aan het boek 'The Eye embodied’ over Luis Barragàn. Nadien werkte hij 10 jaar bij zijn andere leermeester Jo Janssen in Maastricht en was binnen dit bureau één van de projectarchitecten van het sociale woningbouw project Treebeek dat genomineerd was voor de Abe Bonnema Prijs en de Fritz Höger Preis für Backstein Architektür. 

 

Sinds 2017 heeft Ivo zijn eigen architectuurstudio waar sinds 2003 ook al muziek gecomponeerd en geproduceerd wordt. De combinatie van architectuur en muziek leidt regelmatig tot projecten waarbij deze disciplines samenkomen, zoals de uitbreiding van het Beauforthuis te Austerlitz-Zeist, de revitalisatie van het openluchttheater in Brunssum of het theaterprogramma ‘Such Places As Memory’ rondom de poëzie van de Amerikaanse architect John Hejduk.

Als docent is Ivo 2,5 dag van de week verbonden aan de Architectuur Academie Maastricht. Hier geeft hij les aan zowel Bachelor als Master studenten architectuur. Binnen deze academie is hij coördinator van heet prepartion program (premaster) en coördinator beroepservaring. Bij beoordelingen is hij ook gastcriticus bij de Academie van Bouwkunst Amsterdam, de Rotterdamse Academie van Bouwkunst, Artez Academie van Bouwkunst Arnhem en de UHasselt in België.

Sinds 2021 is ook uitgeverij 'Rosbeek boeken' opgericht: Ivo heeft vanuit zijn familie een grote fascinatie voor typografie en boeken.

bottom of page