top of page

studioivorosbeek is de website van architect, musicus, docent en boekenmaker Ivo Rosbeek

Ivo Rosbeek groeide op in een artistieke familie met een drukkerij waar veel kunst- en architectuurboeken werden gemaakt. Hij studeerde Architectural Design and Engineering aan de Technische Universiteit van Eindhoven. Hij werkte bij prof. ir. Wim van den Bergh mee aan het boek 'The Eye embodied’ over Luis Barragàn. Nadien werkte hij 10 jaar bij zijn andere leermeester Jo Janssen in Maastricht en was binnen dit bureau één van de projectarchitecten van het sociale woningbouw project Treebeek dat genomineerd was voor de Abe Bonnema Prijs en de Fritz Höger Preis für Backstein Architektür. 

 

Sinds 2017 heeft Ivo zijn eigen architectuurstudio waar sinds 2003 ook al muziek gecomponeerd en geproduceerd wordt. De combinatie van architectuur en muziek leidt regelmatig tot projecten waarbij deze disciplines samenkomen, zoals de uitbreiding van het Beauforthuis te Austerlitz-Zeist, de revitalisatie van het openluchttheater in Brunssum of het theaterprogramma ‘Such Places As Memory’ rondom de poëzie van de Amerikaanse architect John Hejduk.

Als docent is Ivo twee dagen van de week verbonden aan de Architectuur Academie Maastricht. Hier geeft hij les aan zowel Bachelor als Master studenten architectuur en is hij coördinator beroepservaring.

Voor de uitwerking en uitvoering van architectuurprojecten is er een samenwerkingsverband met ingenieursbureau Palte.

Sinds 2021 is ook uitgeverij 'Rosbeek boeken' opgericht.

bottom of page