top of page

Openluchttheater in IBA Expo

Het ontwerp voor het velarium van het openluchttheater Brunssum is onderdeel van de expositie in het kantoor van IBA Parkstad in Heerlen. Op het paneel wordt verteld over de cultuur-historische betekenis van het theater in het Vijverpark dat we revitaliseren. De visie over het gehele park waar ik samen met Bureau Verbeek aan werk. De maquette van de overkapping, die weersonafhankelijk programmeren mogelijk maakt, is ook te zien.


Aan de andere zijde van het paneel wordt het project Treebeek belicht waar momenteel het Treebeekplein gecomplementeerd wordt. Pleininrichting door Ziegler Branderghorst. Woningen door Jo Janssen Architecten en prof. ir. Wim van den Bergh. Het bureau waar ik van 2007 tot 2017 werkte en ook als architect betrokken mocht zijn bij de eerste fasen van dit bijzondere project.

In 2018-2019 maakte ik in opdracht van IBA Parkstad de sociaal-maatschappelijke studie 'Treebeek in beweging' en interviewde vele betrokken inwoners zoals onderwijzeres July Vijgen (te zien op het tv-scherm van de laatste foto)0 opmerkingen

Comments


bottom of page