top of page

grenzlandconferenz aachen

Op 1 april mocht ik het lied "Nieks te verleeze" zingen in de historische Krönungssaal van het Raadhuis van Aken tijdens de Grensland conferentie 2022.

In het lied "Nieks te verleeze" benadrukte ik dat grensoverschrijdende verbondenheid in de Euregio ondergronds door mijngangen al heel lang vanzelfsprekend was. Ik zong het lied in het Limburgs dat zich ook niets van de landsgrenzen aantrekt en dus in België en Duitsland gesproken wordt. De muziek van "Nieks te verleeze" werd door het Duits-Nederlandse publiek herkent omdat ik fragmenten van het 16e eeuwse "Steigerlied (Glück Auf)" erin verwerkt heb. Een zeer bijzondere ervaring om dit in de zaal waar sinds 1950 de prestigieuze Karlspreis wordt uitgereikt te mogen zingen.


Op deze conferentie werd de Grenslandprijs 2022 uitgereikt. De winnaar Enerpro ontving de prijs uit handen van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Hanke Bruins Slot en Minister für Bundes- und Europaangelegenheiten Stephan Holthoff-Pförtner.


#europa #euregio #nordrheinwestfalen #nrw #limburg #grenzlandconferenz #kronungssaal #rahaus #aachen #steigerlied #nieksteverleeze #globaal #regionaal #historie #toekomst #samenwerking #verbondenheid




2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page