top of page

bezoek nazaten john bergmans

John Bergmans is een belangrijk tuin- en landschapsarchitect. In Zuid-Limburg maakte hij ontwerpen voor onder andere het Vijverpark en Schutterspark in Brunssum, Steinerbos en de Botanische Tuin Kerkrade. Bij mijn project voor het openluchttheater in Brunssum deed ik voor het eerst onderzoek naar Bergmans. Toen ik het masterplan voor de gebouwen van de Botanische Tuin ontwierp kwam ik weer in aanraking met zijn werk. Onderdeel van het plan zijn twee museale vitrinekasten waarvan één geheel gewijd is aan het oeuvre van Bergmans. Voor de inhoud van de Bergmans vitrine reisde ik samen met hortulanus Hanneke Schreiber naar Rotterdam om John Bergmans' familie te bezoeken. De 91 jarige Koen Visser is een kleinzoon van Bergmans en diens vrouw Coby Visser. De zoon van Koen toonde ons het meer dan bijzondere huis waarin een groot deel van Bergmans' archief is ondergebracht. Hanneke en ik leerden dat Bergmans ook een perfectionistisch fotograaf was. Op een van de onderstaande foto's is zijn camera te zien.
0 opmerkingen

Comments


bottom of page