architectuur / 2015

verbouwing brunssum

Deze vrijstaande woning gebouwd in 1971 had vóór de verbouwing een separate woonkamer, keuken en kantoor op de begane grond. Deze relatief kleine ruimtes zorgden voor een opgesplitst en donker karakter. De nieuwe plattegrond is ontworpen vanuit de diagonaal waardoor helderheid en ruimtelijkheid ontstaat. Op de verdieping zijn de oorspronkelijke 5 slaapkamers, toilet en badkamer gemuteerd in 3 slaapkamers, 2 badkamers, toilet, kantoor en vaste trap naar zolder. De later bijgebouwde aanbouw aan de achterzijde is aan de buitenzijde in kleurstelling dusdanig aangepast dat de woning zich stedenbouwkundig weer voegt in de serie van 7 woningen waar ze onderdeel van uit maakt. Voor dezelfde opdrachtgever verbouwde ik eerder ook een woning in Hoensbroek.

  • LinkedIn - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

studioivorosbeek

Bockstraat 54

6461VX Kerkrade NL

info@studioivorosbeek.com

045-8888067

06-24732688

© 2018